Atomcsapás Kern Andrásra: LEGO virágláda került a kedvenc illegális parkolóhelyére

Budapest parkolási punkja, Kern András színész, akit eddig sem isten, sem ember nem tudott rávenni, hogy szabályosan parkoljon, most méltó ellenfelet talált Őrsi Gergely II. kerületi polgármester személyében, aki egy LEGO-borítású virágládát helyeztetett el a színész kedvenc illegális parkolóhelyén.

Egy olvasónk, Dóri vasárnap reggel értesített minket arról, hogy a Frankel Leó utcában egy virágágyás foglalja el azt a helyet, ahol korábban gyakran parkoltak autók. A hír annyira szokatlan volt, hogy személyesen is meg kellett győződnünk róla, és valóban, egy LEGO-borítású virágláda állt a helyszínen.

A virágláda megjelenésének hátterében Őrsi Gergely áll, aki Facebookon erősítette meg, hogy ő kezdeményezte a virágláda kihelyezését. A polgármester bejegyzésében nem említette Kern András nevét, de jelezte, hogy ahol lehet, parkolásgátló oszlopokat virágos ládákra cserélnek, mivel ezek szebbé teszik a városképet, miközben ugyanúgy ellátják a parkolásgátló funkciót. Kern András, aki a péksütemények iránti szeretete miatt gyakran parkolt a Frankel Leó utca és a Margit körút sarkán található pékség előtt, a zebrán és a járdán áthajtva érte el a pékség ajtaját. Őrsi Gergely korábban már szembeszállt a színésszel ebben az ügyben, és Kern tavaly szeptemberi lebukása után a polgármester a Facebookon jelezte, hogy a szabályok mindenki számára érvényesek, így Kern Andrásnak is, és a parkolóhely legalizálása helyett virágládát helyeznek el. A színész tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, szerinte nagyon kellene oda egy parkoló, mert úgy látja, hogy lehetetlenség megállni a környéken, főleg ha valaki siet. Októberben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított ellene. Novemberben Kern András egy interjúban elmondta, hogy megkapta a büntetéseket és befizette azokat.

Kern András parkolási szokásai azonban nem változtak, hiszen áprilisban az V. kerületi Balassi Bálint utcában is a járdán parkolt, hogy gyorsabban bejusson a Culinaris üzletébe. A színész az esetek kapcsán azt nyilatkozta, hogy megbánta a szabálytalan parkolást, de szerinte az egész ügy „mélyen és súlyosan el van túlozva”, hiszen csak négy percet töltött a pékségben, és senkit nem akadályozott a közlekedésben. Azt is kérte, hogy ne jelentsék fel mindig. Az új parkolásgátló virágláda mellett egyedi gyártású LEGO állatkák is költöztek több Frankel Leó úti üzlethelyiség kirakatába, amelyek tovább színesítik a városképet. Az új „Frankel LEgO” névre hallgató virágtartó nem csak a parkolási szokásokat hivatott megváltoztatni, hanem a kerületi önkormányzat szándéka szerint a közlekedési kultúrát is javítani. A II. kerület vezetésénél azonban betelt a pohár, és a virágláda telepítésével pontot tettek az ügy végére.