Portugál légibemutatón történt tragédia

Egy spanyol pilóta életét vesztette, amikor összeütközött két repülőgép vasárnap egy portugáliai légibemutatón. A baleset a Beja városában található légitámaszponton történt, ahol a spanyol pilóta vezette gép a földnek csapódott és kigyulladt.

A portugál légierő tájékoztatása szerint a másik gép pilótája, Sucre megsebesült, de sikerült leszállnia a repülőgépével. A balesetben érintett repülőgépek a YAK STARS műrepülő csoporthoz tartoztak, amelyet a portugál légierő „Európa déli részének legnagyobb civil műrepülő csoportjaként” ír le. A csoportban portugál és spanyol pilóták is szolgálnak.

A Beja AirShow, amelyet Portugália legnagyobb légi bemutatójaként tartanak számon, a tragikus események következtében félbeszakadt. Az eset kapcsán Patricia Fernandes százados, a helyi RTP műsorszolgáltató munkatársa is megerősítette a pilóták sérüléseiről szóló híreket. A tragikus balesetről több videót is megosztottak az interneten.

Magyarországon legutóbb tavaly szeptemberben történt hasonló baleset Börgöndön, egy hagyományosnak számító légi parádén, amikor a földbe csapódott egy repülőgép, amelyen ketten utaztak. A gép tulajdonosa, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád szörnyethaltak a balesetben.