Árvíz sújtja Dél-Németországot, tűzoltó vesztette életét mentés közben

Dél-Németországban súlyos árvíz pusztít, amelynek következtében egy tűzoltó életét vesztette egy mentőakció során. A katasztrófariadó miatt több járást is kiürítettek, és a hadsereget is bevetették a helyzet kezelésére.

Egy tűzoltó tragikus halálát követően folyamatosan dolgoznak a mentőalakulatok a Németország déli részén péntek óta tartó heves esőzések által okozott árvíz következményeinek elhárításán. A bajorországi Pfaffenhofen városában szombaton késő este indult mentőakció során egy gumicsónak felborult, amelyen a tűzoltó három társával együtt egy családhoz sietett. A férfi holttestét vasárnap kora reggel találták meg, míg a másik három tűzoltót sikerült kimenteni.

A Stuttgarttól délre fekvő Sváb-Alpok, valamint az Augsburg, Nürnberg, Bamberg és Regensburg környéke különösen veszélyeztetett a vasárnapi záporok és zivatarok miatt. Bajorország több járásában katasztrófariadót rendeltek el, és a helyzet súlyosságára tekintettel a német hadsereget is bevetették.

A térségben megduzzadt folyók miatt több száz embert kényszerültek evakuálni. A Münchentől nyugatra fekvő Memmingenben egy börtönt is kiürítettek, amelynek száz rabját a közeli intézményekben helyezték el, hogy biztonságban legyenek az árvíz elől.

Olaf Scholz német kancellár köszönettel és tisztelettel tartozunk a mentőknek és a segítőknek, akik sok helyen küzdenek az árvíz következményeivel, és együttérzését fejezte ki a mentőakcióban elhunyt tűzoltó családjának. A Deutsche Bahn német vasúttársaság közölte, hogy a szélsőséges időjárás miatt felfüggesztették a Stuttgart és Augsburg közötti vasúti közlekedést, miután a vonalon közlekedő nagysebességű vonat két kocsija kisiklott egy földcsuszamlás miatt. A német meteorológiai szolgálat pedig további heves esőzésekre figyelmeztetett Németország déli részén.

(Borítókép: A Paar folyó árvízzel sújtotta területe látható a heves esőzések után Gotteshofenben, Ingolstadt közelében, Németországban 2024. június 2-án. Fotó: Ayhan Uyanik / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.

Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport