Thaiföld új vízumpolitikával csábítja a digitális nomádokat

A thaiföldi kormány új vízumpolitikával igyekszik fellendíteni a turizmust és támogatni a gazdaságot. A Reuters szerint a legújabb intézkedések között szerepel a digitális nomádok tartózkodási idejének meghosszabbítása, valamint egyes csoportok számára kedvezőbb feltételek biztosítása.

A turisták, posztgraduális hallgatók és digitális nomádok tartózkodási idejét hosszabbítják meg, emellett a nyugdíjasok számára is kedvezőbb vízumfeltételeket kínál az ország. Júniustól kezdve Thaiföld 93 ország utazóinak engedélyezi a 60 napos tartózkodást, ami jelentős növekedés az eddigi 57 országhoz képest, és több turista számára teszi lehetővé a vízum megszerzését érkezéskor.

A külföldi diákok tanulmányaik befejezése után egy évig maradhatnak az országban, így lehetőségük nyílik Thaiföld megismerésére. A turizmus fontos szerepet tölt be Thaiföld gazdaságában, és az új intézkedések elsődleges célja a látogatók számának növelése, megduplázva az eddigi 30 napos tartózkodási időt 60 napra.

A digitális nomádok különösen jól járnak, mivel vízumuk érvényességét 5 évre hosszabbítják meg az eddigi 60 napról, és egyes tartózkodások akár 180 napig is tarthatnak. Az idei év első 5 hónapjában már 14,3 millió turistát regisztráltak, és céljuk, hogy az év végére rekordot állítsanak fel 40 millió külföldi látogatóval, ami 3,5 milliárd baht (34 milliárd forint) bevételt jelentene. Ez jelentős növekedés lenne a Covid előtti utolsó teljes évhez képest, amikor 39,9 millió érkezőt és 1,91 milliárd baht (18,5 milliárd forint) bevételt regisztráltak.