Súlyos karambol az M2-esen

Két személyautó ütközött össze az M2-es autóút negyvenkettes kilométerszelvényénél, ami jelentős torlódást okozott.

Az eset során a váci hivatásos tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek, és a műszaki mentés részeként áramtalanították az érintett járműveket. A baleset következtében a környéken jelentős forgalmi akadály alakult ki, mivel a társhatóságok is megjelentek a helyszínen. A közlemény szerint az érintett útszakaszon a baleset miatt torlódásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A váci hivatásos tűzoltók nem csak az M2-esen történt balesetnél jeleskedtek, hanem más mentési helyzetekben is aktívan részt vettek. Nemrégiben a Remete-barlangnál egy bokasérült túrázónak nyújtottak segítséget, ahol a Börzsöny Mentők egyik egysége éppen a Szent Mihály térségében tartott terepbejárást. A hegyimentők gyorsan reagáltak, és a szükséges felszereléssel futva indultak a sérült felé. A mentésben részt vett a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság, a Szokolyai Hegyimentők és a Váci Hivatásos Tűzoltóság is, akik közül néhányan a múlt héten az Ördög-hegyi mentésen is részt vettek.

A sérült nő bokáját sínbe rakták és speciális hordágyon szállították le a nehéz terepen, ahol a kerekes hordágyat sok helyen kézben megemelve kellett köveken és sziklákon átcipelni. A leszállítás során csatlakozott az Országos Mentőszolgálat Váci mentőegysége is, akik a beteg állapotát felügyelték egészen a váci kórházba történő szállításig.