Ruport Murdoch ötödik házassága: fiatalabb nőt vett feleségül

A 93 éves amerikai médiamágnás, Ruport Murdoch ötödik alkalommal házasodott meg, ezúttal egy 40 évvel fiatalabb nőt, Elena Zhukova nyugdíjas molekuláris biológust választva élettársának.

A Fox és a News Corp volt elnöke, Ruport Murdoch június 1-jén, szombaton mondta ki a boldogító igent kaliforniai szőlőbirtokán. Az esküvőről készült fényképeket a People oldalán lehet megtekinteni. Az eseményen számos befolyásos személyiség vett részt, többek között a New England Patriots tulajdonosa, Robert Kraft és a News Corp vezérigazgatója, Robert Thompson.

A pár kapcsolatának híre idén márciusban vált ismertté, amikor bejelentették eljegyzésüket. Elena Zhukova és Ruport Murdoch a médiamágnás harmadik felesége, Wendi Deng révén ismerkedett meg. Elena Zhukova édesanyja, Dasha Zhukova Niarchos, Roman Abramovics orosz oligarcha volt felesége.

Murdoch legutóbbi házassága 2016 márciusában volt, amikor Londonban vette feleségül Jerry Hallt, a modellt. A kapcsolat azonban nem tartott örökké, Hall 2022 júliusában nyújtotta be a válókeresetet. Murdoch tavaly rövid ideig jegyben járt Ann Lesley Smith egykori rendőrségi lelkésszel, az esküvőt azonban lefújták.

Murdoch novemberben átadta két cége, a Fox és a News Corp irányítását idősebbik fiának, Lachlannak, ezzel lezárva a nagy figyelemmel kísért utódlási sagát, amely évtizedek óta táplálja a bulvárpletykákat és a televíziós drámákat. A 67 éves Zsukovával kötött házassága tehát várhatóan nem változtat a családi tröszt helyzetén, amely a két vállalat szavazati joggal rendelkező részvényeinek mintegy 40 százalékát ellenőrzi.

Az ausztrál származású Murdochnak három korábbi házasságából hat gyermeke van, akik a tröszt kedvezményezettjei, bár eltérő szavazati jogokkal. Annak ellenére, hogy visszalépett médiabirodalma hivatalos teendőitől, Murdochot továbbra is a tröszt fejének tekintik.