Rogán Antal a Békemenet után Londonban

Rogán Antal, a Békemenet estéjén, egy londoni luxusszállodában, a Mandarin Oriental Hyde Park Hotelben szállt meg családjával. A szálloda több mint száz éve áll, és a Mandarin Oriental Hotel Group kezeli 2000 óta, amely a budapesti Gellért Szállót is hamarosan átveszi.

A hotel elnöki lakosztályaiért éjszakánként 8000 fontot, azaz körülbelül 3,5 millió forintot kell fizetni. Rogán Antal és felesége egy ilyen lakosztályban töltötték a szombat estét. A miniszter azt nyilatkozta, hogy részt vett a Békemeneten, majd utána utazott Angliába, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét megtekintsék.

Orbán Viktor beszéde a Margitszigeten délután négykor ért véget, így Rogán Antalnak gyorsan kellett utaznia, hogy részt vehessen az este kilenckor kezdődő BL-döntőn Londonban. A BL-döntőt a Real Madrid nyerte, és a meccs előtt és közben összesen 53 embert tartóztattak le, többségüket azért, mert jegy nélkül próbáltak betörni a Wembley-be.

A miniszterrel a hotel bejáratánál találkoztunk, ahol megkérdeztük tőle, hogy igaz-e az a vád, miszerint kihagyatott bizonyos részleteket a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból az ügyészségen. Ezt a kérdést azután tettük fel neki, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen beszélt erről. Rogán Antal a második beszélgetésünk során azt ígérte, hogy a választások után interjút ad a Karmelitában.

A 444.hu hamarosan közzéteszi az erről készült videót. A BL-döntőről – ami kicsit azért izgalmasabb volt – itt olvasható részletes beszámoló. A 444.hu fotósa a szálloda előtt készített képet a miniszterről.

A 444.hu szerint nemcsak Rogán Antal követhette a helyszínen a meccset, hanem a NER számos milliárdosa, és a magyar foci nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György is. Fotók tanúsága szerint többek között Szijj László, valamint Mészáros Lőrinc testvére is Londonból érkezett haza vasárnap a BL-döntőről egy magángéppel. A portál két csapatban hazaérkező személyekről írt, és arról, hogy mielőtt a többek között Mészáros János és Szöllősi György alkotta első csapat kijött volna a terminálról, egy helikopter szállt fel, amelyet egy radikáljobbos osztrák fegyverkereskedő biztosít Mészároséknak. A második csapatban Szijj László érkezett, és a 444.hu le is fotózta azt a magángépet, amelyikkel az egyik csapat érkezhetett vissza Budapestre.

Rogán Antal a londoni hétvégével kapcsolatban elmondta, hogy a bevallott jövedelme nem kevés, és a miniszterelnöktől engedélyt kért az útra. A miniszterrel vasárnap a Hyde Parkban is találkoztunk, ahol többek között arról kérdeztük, hogy miből fizette a szállodai szobát és hogy magángéppel utazott-e. A miniszter a magángéppel utazásra vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy “ez hadd maradjon az én dolgom”. A Völner-Schadl-ügy kapcsán pedig előző este a szálloda előtt csak annyit mondott: “Hülyeségeket ne kérdezzen”.