P. Diddy ellen fordulnak áldozatai

Az amerikai rapper, Sean Combs, ismertebb nevén P. Diddy, aki a kilencvenes és kétezres években jelentős hatalmat szerzett a hiphop és szórakoztatóiparban, több perrel szembesül, amelyek szexuális és fizikai bántalmazással vádolják. Az énekesnő Cassie Ventura és több másik áldozat is jogi lépéseket tett a rapper ellen, aki évtizedek óta képes volt elkerülni a következményeket.

Sean Combs, aki karrierje során több néven is ismert volt, mint Puff Daddy, P. Diddy, vagy egyszerűen csak Diddy, és aki nemrégiben a Love-ra változtatta középső nevét, jelenleg több perrel is szembesül, amelyekben áldozatai szerint kihasználta befolyását, hogy bántalmazza őket. Cassie Ventura, az énekes exbarátnője, aki tizenegy évig volt kapcsolatban a rapperrel, nemi erőszak, szexkereskedelem és testi sértés vádjával indított pert ellene. Ventura a periratokban részletesen beszámolt arról, hogy Diddy kontroll alá vette, bántalmazta, drogfogyasztásra bíztatta, és szexuálisan is kihasználta.

Ventura ügyvédje szerint a rapper nyolc számjegyű összeget ajánlott fel a nőnek a hallgatásért, de ő visszautasította, és a kereset benyújtása után peren kívül egyeztek meg, aminek részletei nem nyilvánosak.

A Ventura által felhozott vádak után további áldozatok is előálltak, köztük Joi Dickerson-Neal, Liza Gardner, egy névtelenséget kérő nő, és a zenei producer Rodney Jones, ismertebb nevén Lil Rod. Ők is hasonló vádakkal, mint szexuális visszaélések és egyéb illegális tevékenységek, perelték be Diddyt.

A rapper szóvivője keresztül tagadta a vádakat, és azt sugallta, hogy a felpereseket az anyagi haszonszerzés és a hírnév motiválja. Diddy a vádak hatására elveszítette több partnerségét, és a Grammyt rendező szervezet is „újraértékelte” a meghívását a 2024-es díjátadóra.

Diddy az Instagramon közzétett bejegyzésében határozottan cáfolta a vádakat, és azt ígérte, hogy harcolni fog a neve tisztára mosásáért.