Oroszország légibombát dobott Andrijivka településre

Az orosz erők vasárnap délelőtt légicsapást mértek Andrijivka településre, Harkiv megyében, amely során két idős ember, egy 76 éves nő és egy 85 éves férfi megsérült.

Az incidens során egy lakóház is megrongálódott és tűz keletkezett benne. A támadást irányított légibombával hajtották végre, az előzetes információk szerint az orosz hadsereg által. A régió kormányzói hivatala a Telegramon keresztül számolt be az eseményről.

Roman Mrocsko, Herszon katonai közigazgatásának vezetője szerint a városban robbanások történtek, és az orosz hadsereg támadja Herszont a megye általuk megszállt részéből. A kormányzói hivatal hozzáfűzte, hogy szombaton egy helyi lakos sérült meg az orosz ágyúzások következtében.

Az ukrán hadsereg légiriadó közben jelentette, hogy Odessza felé egy "nagy sebességű célpont" tartott, de Herszonból és Odesszából egyelőre sem károkról, sem áldozatokról nem érkezett hír.

Az ukrán haditengerészet parancsnoksága cáfolta azokat az orosz sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint az orosz hadsereg ukrán hadihajókat talált volna el. Ehelyett a parancsnokság szerint Oroszország polgári célpontokat támadott, károkat okozva a kikötői infrastruktúrában. A haditengerészet kiemelte, hogy Oroszország továbbra is blokkolja az ukrán kikötőkbe vezető tengeri útvonalakat.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegramon azt írta, hogy az éjszakai támadás során 25-ből 24 Sahid csapásmérő drónt semmisítettek meg az ukrán erők. Egy lelőtt drón Mikolajiv város közelében tüzet okozott egy ipari raktárban, de személyi sérülés nem történt.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az ukrán erők egy robotrepülőgépet és két Sahid drónt lőttek le a régió felett az előző éjszaka.

Az ukrán vezérkar vasárnapi adatai szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőlegesen 510 ezer főre tehető. Az ukrán erők a jelentések szerint szombaton többek között 25 orosz harckocsit, 49 tüzérségi és hat légvédelmi rendszert, valamint 82 drónt semmisítettek meg.