Kanada legrosszabb sorozatgyilkosát megölte egy rabtársa a börtönben

Robert Pickton, aki több tucat nő meggyilkolásáért életfogytiglani büntetést töltött, 74 éves korában halt meg, miután egy másik rab bántalmazta a börtönben.

Valószínűleg nem sokan hullajtanak könnyeket Robert Picktonért; Kanada legrosszabb sorozatgyilkosa több tucat nőt ölt meg, majd disznóknak adta oda a testüket. Az életfogytiglani büntetését töltve halt meg, miután egy másik rab bántalmazta.

A CNN információi szerint a 74 éves Pickton május 19-én szenvedett sérüléseket egy támadás során, amelyekbe később belehalt. Picktont 2007-ben ítélték el hat gyilkosság miatt, de ő maga 49 áldozatról beszélt, bár csak hatot tudtak rá bizonyítani. A 2001-es letartóztatása előtti 23 évben legalább 65 nő tűnt el Vancouvernek arról a környékéről, ahol ő is élt, és később a disznófarmján 33 nő maradványait találták meg.

Pickton nem csak az áldozatai száma miatt vált hírhedtté, hanem azért is, mert az áldozatai testét megetette a farmján tartott disznókkal. Letartóztatásakor a farmon 200 ezer DNS-mintát vettek, ami Kanada történetének legnagyobb bűnügyi helyszínévé tette a farmot.

A CNN hozzátette, hogy a rendőrséget sokan vádolták azzal, hogy nem vette igazán komolyan a gyilkosságokat, mert az áldozatok nagy része kábítószerfüggő vagy prostituált őslakos nő volt.