"Egy idióta” – John Lennon fia kemény kritikával illette Harry herceget

John Lennon fia, Sean Ono Lennon nem kímélte Harry herceget, és idiótának nevezte, mondván, hogy megérdemli a közösségi médiában érő kigúnyolást.

Sean Ono Lennon, aki 48 éves, nemrégiben osztott meg egy fanyar megjegyzést Harry herceg „Spare” című, 2023 januárjában megjelent önéletrajzáról az X-en (korábbi nevén Twitteren). A countryzenész így fogalmazott: "A régóta várt kritikám Harry herceg önéletrajzáról két szó. 'Spare Me.'" – ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy kímélj meg.

A zenész később kiemelte véleményét, különösen Sussex hercegének azt a részét kifogásolva, amelyben arról ír, hogyan kezelte megfagyott péniszét édesanyja kedvenc ajakápolójával. A közösségi média felhasználói védelmükbe vették Harryt, emlékeztetve a rajongókat az őt ért tragédiákra, mint például Diana hercegné halála.

Lennon, aki elismerte, hogy találkozott már Harryvel, azt mondta: "Valójában tisztában vagyok vele vannak köztünk hasonlóságok. Egyszer találkoztunk. Az még azelőtt volt, hogy rájöttem volna, hogy egy idióta" – majd hozzátette, hogy a posztja egy szójáték volt, de úgy véli, Harry megérdemli a gúnyolódást.

A herceg védelmezői kiemelték, hogy a memoár röviddel a megjelenése után bestseller lett, amire Lennon úgy reagált, hogy bár sajnálja Harry múltbéli tragédiáit, az őt zavaró dolog az ostobasága. "Csak azért, mert viccet csináltam belőle, nem jelenti azt, hogy nem érzek együtt vele. Valójában igen. Ezért is vagyok nagyon csalódott a szemléletmódja miatt. Reméltem, hogy okosabb lesz" – mondta.

Lennon egy másik rajongónak válaszolva kifejtette, hogy általában együtt érez Harryvel, de az, ahogy nyafog a dolgokról, már túlzás. "Csak egy kicsit szórakozom. Szerintem megérdemel egy kis gúnyt. (Biztos vagyok benne, hogy én is)" – tette hozzá, jelezve, hogy ő is tud önkritikus lenni.