Győzike kampánykalandjai Kál községben

Hadházy Ákos független képviselő által közzétett videóban Gáspár Győző, ismertebb nevén Győzike, egy gyereknapi rendezvényen kampányolt Morvai János független polgármester mellett, és ígéretet tett arra, hogy ha a polgármestert "visszajelölik", akkor elhozza Marics Petit a községbe.

A videóban Győzike a meggyőzés egy sajátos módszerét alkalmazza, amikor azt ígéri a közönségnek, hogy ha elég sokan támogatják a polgármestert, akkor Marics Peti is ellátogat hozzájuk. Győzike azonban a politikai terminológiát nem teljesen pontosan használja, amikor a polgármester "visszajelöléséről" és "bejelöléséről" beszél, mintha a szavazás egy online aktivitás lenne.

A kampányeseményen részt vevő celeb továbbá elmeséli, hogy milyen jó kapcsolatot alakított ki Marics Petivel az Ázsia Expressz forgatása során, és hogy állítása szerint Salgótarjánban együtt is laknak. Győzike a gyereknapi rendezvényen arról beszélt, hogy Marics Peti "lent lakik" náluk, és még azt is állította, hogy mielőtt Kálra jött volna, megbeszélte a fellépés tervét Marics Petivel.

Marics Peti azonban cáfolja Győzike állításait, és egy kommentben fejezi ki nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a nevét politikai célokra használják fel anélkül, hogy erről tudomása lett volna. Peti kommentjében így fogalmaz: "Ez miafaszom xddddd nyilvan semmit nem tudtam errol Gyozi szedd mar ossze magad miert kell belekeverni tudtom nelkul politikai dolgokba? Hulyesegeket ne mondjal mar hogy egyutt lakunk meg hogy hova viszel mert az emberek elhiszik."

A Hadházy Ákos által megosztott videóban Gáspár arra is buzdítja a gyerekeket, hogy a jövő vasárnapra tervezett szavazáson Morvait kell beikszelni, és ezt el kell mondani a szülőknek, a rokonoknak és a barátoknak is. Hadházy szerint a gyerekek előtti kampányolás "visszataszító" és több szempontból törvénytelennek tűnik.

Gáspár Győző a Fidesz tagja, és aktívan részt vett a párt rendezvényein, például a Békemeneten és a korábbi köztársasági elnök, Novák Katalin, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felköszöntötte őt születésnapja alkalmából. Lánya, Evelin Járóka Lívia fideszes EP-képviselőnek dolgozik Brüsszelben a júniusi választásokig.

A történtekből kiderül, hogy a politikai kampányokban gyakran előfordulnak meglepő és váratlan fordulatok, és hogy a hírességek bevonása nem mindig jár a tervezett hatással. Az eset rávilágít arra is, hogy a választóknak kritikusan kell kezelniük az ilyen típusú ígéreteket és állításokat.