STOP Háború plakátkampány vitája

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás szerint Soros György utasítására kívánja Magyar Péter leállíttatni a kormánypártok háborúellenes plakátkampányát.

Menczer Tamás vasárnap egy Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben állította, hogy Magyar Péter, Soros György utasítására szeretné, ha eltávolítanák a STOP háború plakátokat. Magyar Péter korábban kritizálta a kampányt, mondván, hogy a Fidesz azt sugallja a gyerekeknek, háború lesz, ha nem ők nyernek a választásokon.

Magyar Péter szerint a kormány nem veszi figyelembe a gyerekek érdekeit, és pártjával együtt petíciót indítottak a kampány leállítására, mivel az félelmet kelt a gyerekekben. Menczer ezzel szemben úgy véli, hogy nem a plakátok, hanem maga a háború jelent veszélyt a gyerekekre, és éppen ezért nemhogy leveszik a plakátokat, de fokozzák a kampányt az elkövetkezendő egy hétben.

Menczer Tamás továbbá azt is megjegyezte, hogy Magyar Péter nem szeretne a háborúról beszélni, mert ő egy "igazi, fekete öves, háborúpárti, baloldali politikus", akit Soros György irányít és finanszíroz. Magyar Péter bejelentette, hogy hétfőn feljelentést tesz Orbán Viktor ellen a plakátkampány miatt. Menczer hangsúlyozta, hogy a gyerekekre nem a „STOP háború” plakát, hanem a szomszédságban több mint két éve dúló háború, valamint az atomháborús, világháborús készülődés veszélyes, és arra buzdította az embereket, hogy június 9-én támogassák Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-t, mert ők a béke pártján állnak és meg akarják védeni Magyarország békéjét és biztonságát.

Menczer múlt hét vasárnap a Kossuth rádióban reagált arra, hogy Piliscsaba KDNP-s polgármestere, Farkas András a szülők kérésére áthelyeztette a kormány háborús plakátját a helyi Jókai Mór Általános Iskola közeléből. A térség országgyűlési képviselőjeként Menczer azt mondta, szerinte azért születhetett meg ez a döntés, mert a polgármester a fideszes választókerületi elnökkel, Czuczor Gergellyel együtt „összecsinálta magát”. Szégyennek és megdöbbentőnek nevezte Farkas lépését, amit szerinte a polgármester a helyi ellenzék parancsára teljesített.