Anyagcsere-gyorsító torna: íme, a vágyott alak elérésének módja!

Az anyagcsere intenzitását a mozgás segítségével növelhetjük, ami elősegítheti az alakformálást és a pluszkilók leadását. A megfelelő gyakorlatok nemcsak az anyagcserét gyorsítják, hanem a keringési rendszert és az állóképességet is fejlesztik, a méreganyagok kiürülését is elősegítve.

A Blikk által összegyűjtött öt hatékony gyakorlatot rendszeresen elvégezve már reggel beindíthatjuk az anyagcserénket:

  1. Kézséta: Nyújtott lábbal állva, lehajolva kézzel előre sétálunk fekvőtámaszba, majd vissza. Ezt a gyakorlatot napi kettő-három alkalommal végezzük el.

  2. Dőlés előre: Egyenesen állva, felsőtestünket előre döntjük, karjainkat a fülünk mögött tartva. Derékszög elérése után rövid ideig kitartjuk, majd visszaállunk. Ezt háromszor-négyszer ismételjük.

  3. Emelés, nyújtás: Térdelve és tenyerezve, a jobb kezünket tarkónkra helyezve, a könyökünket a felemelt bal térdünkhöz húzzuk, majd a bal lábunkat hátra, a jobb karunkat oldalra nyújtjuk. Mindkét oldalon háromszor végezzük el a gyakorlatot.

  4. Superman: Hasra fekve, lábainkat enyhén terpesztve, karjainkat a fülünk mellett kinyújtva emeljük meg, fejünket is felemelve. Kezdetben öt másodpercig, majd egyre hosszabb ideig tartjuk a pozíciót, utána pihenünk és ismételjük.

  5. Térdhajlítás: Egyenesen állva, a bal lábfejünket egy tárgyra helyezve, a jobb lábunkkal lépünk előre és hajlítjuk a térdünket, miközben a felsőtestünk egyenes marad. Mindkét oldalon háromszor hajtjuk végre.

Tudnivalók az anyagcseréről:

Az életkor előrehaladtával az anyagcsere természetesen lelassul, harminc éves kor felett évente körülbelül két százalékkal csökken a nyugalmi kalória-felhasználásunk. Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi kalóriabevitel mellett könnyebben hízhatunk.