Ezek a világ legdrágább kutyafajtái

Kiderült, melyek a világ legdrágább kutyafajtái, amelyek ára több tényezőtől is függ, és még az egyes országokon belül sem egységesek az árak.

A Reader’s Digest által összeállított lista alapján az Én Kutyám cikkében olvashatunk az első húsz legdrágább kutyafajtáról. Az árakat számos tényező befolyásolja, többek között az, hogy milyen táplálékkal etetik őket, milyen genetikai szűréseken esnek át, mekkora a kölykök testmérete, valamint az adott fajta iránti érdeklődés mértéke is, ami gyakran a ritkaságukból vagy éppen aktuális népszerűségükből adódik.

A legdrágább kutyafajták listáján szereplő fajták között megtalálható a 20. helyen az Afrikai oroszlánkutya, a 19. helyezett az Olasz drótszőrű vizsla, a 18. helyen a Golden retriever, a 17. helyen a Rottweiler, a 16. helyen a Staffordshire bullterrier, a 15. helyen a Berni pásztorkutya, a 14. helyen az Argentin dog, a 13. helyen a Kis oroszlánkutya, a 12. helyen a Cavalier King Charles spániel, a 11. helyen a Shikoku, a 10. helyen az Újfundlandi, a 9. helyen az Ír farkaskutya, a 8. helyen a Nagy svájci havasi kutya, a 7. helyen a Portugál vízkutya, és a 6. helyen a Biewer terrier.

Az első öt helyezett kutyafajtáról további részletek a teljes cikkben találhatók, amelyhez a cikkben található hivatkozáson keresztül lehet eljutni.