Endrei Judit véleménye a mai tévéműsorokról

Endrei Judit, a Magyar Televízió egykori bemondója szerint a mai műsorvezetők gyakran felkészületlenek, és bár nem szereti kritizálni a jelenkori televíziózást, sajnálattal látja az anyanyelvünk őrzésének hiányát a csatornák kínálatában.

Endrei Judit, aki a magyar televíziózás egyik meghatározó alakja volt, megosztotta gondolatait a mai tévéműsorokról. Úgy véli, hogy a jelenlegi műsorvezetők nem mindig állnak készen a feladataikra, és hiányzik belőlük az a választékos beszédstílus, amelyet korábbi kollégái, mint Vágó István vagy Klausmann Viktor képviseltek. Endrei szerint némely műsorvezetőre ráférne egy beszédtechnika-tanár, mivel nem lehet őket egy lapon említeni a korábbi kultúrát képviselő kollégáikkal.

Endrei elismeri, hogy a világ megváltozott, és a nézők igényei is mások lettek, de ő mégis sajnálja, hogy a tartalmak minősége és az anyanyelv tisztelete nem kap kellő hangsúlyt a mai televíziózásban. Endrei magánvéleményeként fogalmazva elfogadja, hogy felgyorsult a világ, de sajnálattal látja, milyen tartalmak kapnak helyet a csatornák kínálatában.

Azonban vannak kivételek, Endrei Judit elárulta, hogy vannak olyan valóságshow-k, amelyek még őt is leköti. Az Ázsia Expressz bizonyos részeit szívesen követi, különösen akkor, ha érdekes személyiségek szerepelnek benne, és kíváncsi, hogy az extrém körülmények hogyan hatnak rájuk. Ezen kívül a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsort is megemlítette, mint amelyikben az ismert emberek valódi énjükkel kerülnek szembe, és lehullik az az álarc, amit csupán a követőbázis növelése vagy megtartása érdekében viseltek.