A Balkan Fanatik zenekar kisbuszát és hangszereit ellopták

Ellopták a Balkan Fanatik együttes kisbuszát, melyben a zenekar teljes dobszerelése és egyéb hangszerei is helyet kapott. Benedeczki Sándor, a világzenei együttes dobosa egy közösségi bejegyzésben hívta fel a figyelmet a történtekre és arra kérte az embereket, hogy osszák meg az információt.

A zenekar tagja részletes listát is készített a kisbuszban található hangszerekről, amelyeket szintén elvittek az ismeretlen tettesek. Benedeczki Sándor köszönetét fejezte ki előre azoknak, akik segítenek a bejegyzés terjesztésében és ezzel a zenekar eszközeinek megtalálásában.

A bejegyzés végén a dobos egy rövid, de annál tömörebb üzenetet is hagyott: "Osztva, Budapest!" – ezzel is jelezve, hogy a lopás a magyar fővárosban, a II. kerületi Balogvár utcában történt. A zenekar és rajongóik reménykednek abban, hogy a közösségi média erejének köszönhetően hamarosan nyomára bukkannak az eltűnt járműnek és a benne lévő hangszereknek.

A lopás miatt feljelentést tettek a rendőrségen, és bár a helyzet nehéz, a zenekar nem mondta le a hétvégi koncertjeit, így minden tervezett helyszínen ott lesznek. „Nagyon szeretnénk megakadályozni, hogy akár a buszt, de legfőképpen a hangszereket továbbértékesítsék, és szeretnénk, ha minden épségben visszakerülne a tulajdonosához” – nyilatkozta a Balkan Fanatik sajtósa. A zenekar attól tart, hogy az eszmei értékkel is bíró hangszereket továbbértékesítik a tolvajok, így szorít az idő a megtalálásukra. A kár több milliós értékű, és a felszerelés nélkül a zenekar koncertezési képessége is veszélybe került, valamint a busz hiányában nehezebben jutnak el a helyszínekre.