Benedict Cumberbatch újra a képernyőn

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában a legújabb, Magyarországról is elérhető filmekről és sorozatokról számolunk be.

Benedict Cumberbatch egy népszerű gyerekműsor alkotójaként tér vissza a képernyőre az Eric című sorozatban, ahol Vincent karakterét formálja meg, aki élete mélypontján van: házassága széthullóban, és 9 éves fia, Edgar eltűnt. A történet a nyolcvanas évek New Yorkjában játszódik, és egy eltűnt személy utáni nyomozós thriller mellett egy család széthullásának drámáját is bemutatja. Vincent egy képzeletbeli lény, Eric segítségével próbálja megtalálni fiát, és úgy gondolja, ha a műsorában is megjeleníti Ericet, az talán visszahozza Edgar-t.

A Disney+ kínálatában debütáló A lepel című sorozatban Elizabeth Moss egy titkosügynököt alakít, aki egy menekülttáborban bukkan rá egy nőre (Yumna Marwan), akinek szándékai kérdésesek: ártatlan menekült, vagy egy nagyszabású terrorakció szervezője. A két nő szövetségre lép, és közös utazásra indulnak Párizsba, miközben a nézők számára rejtély marad, hogy ki kicsodát vezet félre.

A SkyShowtime-on bemutatott Milli Vanilli: Az évszázad botránya dokumentumfilm a kilencvenes évek egyik legnagyobb zenei botrányát, a Milli Vanilli tátogós ügyét dolgozza fel. A film a duó, Robert Pilatus és Fabrice Morvan háttérsztoriját is feldolgozza, és bemutatja, hogyan kerültek bele az Arista kiadó manipulációjába. A dokumentumfilm készítői szerint még ma is vannak, akik nem kívánnak beszélni az eseményekről, de így is sikerült több korábbi Arista-dolgozót meggyőzni a történet elmeséléséről.

A Max platformon bemutatott Emma és Eddie: A képen kívül című dokumentumfilm Hörcher Gábor rendezésében követi nyomon egy szexcam-pár, Emma és Eddie Lovett életét. A film feltárja, hogy a párkapcsolatuk valójában hazugságokon alapul, és a házasságuk egyre inkább szétesik a verbális abúzus miatt. A rendező nyolc éven át követte a párt, és a dokumentumfilm bemutatja, hogyan küzdenek meg a nehézségekkel, miközben a társadalmi tabukkal is szembeszállnak.

Végül a Cinego kínálatában található Tökéletes napok című film Wim Wenders rendezésében egy tokiói közvécéket takarító férfi mindennapjait mutatja be. A projekt eredetileg egy reklámfilmnek indult, de Wenders végül egy olyan szenvtelen hős történetét alkotta meg, aki minden napjában örömét leli a precíz munkájában és a mindennapi tevékenységeiben. A film nem a hagyományos értelemben vett portréfilm, hanem lehetőséget ad a nézőnek az önreflexióra.