A hét tudományos és technológiai eseményei

Összefoglaló a hét legfontosabb technológiai és tudományos történéseiről, beleértve egy lehetséges világjárvány veszélyét, az internetes csalások pszichológiáját, egy második világháborús hajóroncs felfedezését, egy sikertelen SpaceX tesztet, és a Telekom 5G-s ajánlatát.

Patrick Vallance, az Egyesült Királyság kormányának volt tudományos főtanácsadója szerint a G7-ek 2021-ben megfogalmazott célja, hogy felkészüljenek egy következő világjárványra, mára háttérbe szorult, és úgy tűnik, mindenki megfeledkezett róla.

A pszichológiai ismeretek birtokában az internetes csalók képesek lehetnek arra, hogy még a művelt és intelligens embereket is átverjék. A csalásokat kívülről könnyű észrevenni, azonban aki maga esik áldozatul, annak a helyzet teljesen más.

A második világháború egyik fordulópontját jelentő USS Harder tengeralattjáró roncsait 80 év után fedezték fel. A tengeralattjáró annyi japán hajót süllyesztett el, hogy a japán hadseregnek új stratégiát kellett kidolgoznia.

A SpaceX legutóbbi hajtóműtesztje nem sikerült, a Raptor hajtómű robbanását követően azonban a cég szerint ez nem befolyásolja a következő tesztrepülést.

A Telekom bejelentette, hogy minden ügyfele számára ingyenesen elérhetővé teszi a 5G-s mobilhálózatot június és szeptember között, függetlenül az ügyfelek díjcsomagjától.