Végleg bezár a SHO Beach a Kopaszi-gáton

Nem nyit ki többet a SHO Beach a Kopaszi-gáton, a strand Facebook-oldalának bejegyzése szerint bezárásra kerül. Az üzemeltetők tájékoztatása alapján a bezárás oka a terület tulajdonosának döntése, amely a hosszas, mintegy fél éves egyeztetést követően érte őket váratlanul.

A SHO Beach megnyitása óta eltelt idő alatt a látogatók véleménye megoszlott a stranddal kapcsolatban. Sokan panaszkodtak a magas belépődíjak miatt, amely hétköznap 3200 forint, hétvégén pedig 4000 forint volt, és csak este 7 után lehetett ingyen belépni. Idénre tervezték, hogy a strand teljesen ingyenessé válik a látogatók számára.

A strandot a Kopaszi Gát Kft. bocsátotta a látogatók rendelkezésére, míg az üzemeltetésért Koltai Róbert és Pogány Judit fia, Koltai Gábor felelt. Pogány Judit, aki a magyar színház és filmezés egyik ismert alakja, nem csak üzleti vállalkozásokban vett részt, hanem számos emlékezetes filmprojektben is szerepelt. Egyik ilyen A legényanya című film, ahol Für Anikóval kötött barátsága kezdődött. Für Anikó elmondása szerint a film forgatásán egy napot töltött el Pogány Judittal, ami egy szürreális kalandként maradt meg neki, és ekkor futólag találkozott Koltai Róberttel is.

Für Anikó, aki A legényanya forgatásán is részt vett, a magyar színház és filmezés egyik legismertebb alakja, többször hallhatjuk hangját híres filmekben. A soron következő filmjében parlamenti idegenvezetőt alakító színésznővel beszélgettünk, aki az elhivatottságról, a magyar filmekről és a legendás A legényanya című filmről és annak forgatásáról mesélt.

Für Anikó szerint A legényanya volt a kezdetek kezdete számára, és a film forgatásán szerzett élmények közül kiemelte Pogány Judittal való barátságát. Egy allergiás rohama is volt a forgatáson, amit a stáb segítségével sikerült leküzdenie. A színésznő elmondása szerint a magyar filmek karcosabbak és ütősebbek, mint például a cseh filmek, és A legényanyában is ez a különleges magyar humor mutatkozik meg.

Für Anikó a színészmesterség minden ágazatában megmutatta tehetségét, de nem tud sorrendet felállítani a színház, a film vagy a szinkron között, mert a legfontosabb az, amit éppen csinál. A filmezés egy szegmense annak, amit csinál, és minden ugyanarról a tőről fakad: az ember saját magát próbálja fedésbe hozni a szerepével.