CT-szkennereket vetnek be a Ferihegyi reptéren

Már több repülőtéren is alkalmaznak olyan fejlett CT-szkennereket, amelyek lehetővé teszik, hogy az utasok ne kényszerüljenek kidobni a vizes- vagy üdítős palackjaikat a biztonsági ellenőrzés során. Budapesten, a Ferihegyi repülőtéren egyelőre csak tesztelik ezeket a berendezéseket.

A repülőtéri biztonsági ellenőrzések során gyakori probléma, hogy az utasoknak meg kell válniuk italaiktól, ha azokat a kézipoggyászban szeretnék átvinni. Azonban a legújabb technológiájú CT-szkennerek bevezetésével ez a gyakorlat megváltozhat. Ezen berendezések segítségével már nem szükséges a folyadékokat külön ellenőrizni, így az utasok megőrizhetik italaikat a biztonsági átvilágítás során.

Budapesten a Ferihegyi repülőtéren is folynak a tesztek az új szkennerekkel kapcsolatban. Egyelőre még nem történt meg a teljes körű bevezetés, de tervek szerint az egyes terminál újranyitásakor már ezek a berendezések is üzemelni fognak.

Az RTL Híradó jelentése szerint a CT-szkennerek használata jelentősen megkönnyítheti az utasok életét, hiszen nem kell többé sietve meginniuk vagy eldobniuk a folyadéktartalmú csomagolásokat a repülőgépre való felszállás előtt.