Ne tegyen telefont a rizsbe - ezt javasolja a Samsung

Ha Samsung készüléket használ, és megjelenik a kijelzőn a vízcsepp ikon, az azt jelenti, hogy a telefon olyannyira beázott, hogy a víz elérte a töltőcsatlakozót. Még sincs ok a pánikra.

A Samsung legtöbb mai telefonja fokozottan vízálló, így a szóban forgó hiba alapvetően ritkán fordul elő. Ha azonban mégis, arra az esetre a Samsung egy részletes tájékoztatót adott ki arról, hogyan szárítsuk meg a telefont.

A The Sun cikke szerint a Samsung azt közölte, hogy amennyiben a telefon USB-portjában víz van, illetve a beállított értéket meghaladó nedvességet észlel a készülék, akkor a töltési funkció biztonsági megfontolásból nem fog működni.

Ha egy bizonyos nedvességi szintet elér a telefonunk, akkor megjelenik az ezt jelző ikon megjelenik a kijelzőn. A gyártó azt kéri, hogy akinél ez megtörténik, az ne tegye rizsbe a telefonját, mert az többet árt, mint használ.

A Samsung szerint ilyenkor a helyes eljárás az, hogy a készüléket kihúzzuk a töltőből, majd egy száraz ruhával letöröljük, ezután pedig óvatosan, a töltőcsatlakozóval lefelé nézve lerázzuk.