London déli elővárosát megbetegedések sújtják

Az elmúlt két hét során több hasmenéses és hányásos megbetegedést regisztráltak London egyik déli elővárosában, Beckenham városában, ami aggodalmat keltett a lakosság körében.

Az eseteket követően a Munkáspárt azonnali intézkedést sürgetett, és felszólította a Thames Water-t, a brit vízellátásban monopóliummal rendelkező vállalatot, hogy vizsgálják meg az érintett vezetékeket. A Thames Water mintegy 15 millió ember folyóvízzel való ellátásáért felelős, és a lakossági szennyvíz kezelése is a feladataik közé tartozik.

A helyi lakosok egy része panaszkodott, hogy a vállalat nem reagált kellő súllyal a bejelentéseikre. Steve Reed, a Munkáspárt árnyék-környezetvédelmi minisztere szólította fel a vállalatot, hogy haladéktalanul tegyenek lépéseket.

A Thames Water válaszul hétfőn küldött ki egy technikust az egyik érintett házhoz, aki azonban nem találta fertőzöttnek a vizet. Ennek ellenére a Drinking Water Inspectorate, a brit vízipar független szakmai szervezete, arra kérte a vállalatot, hogy végezzenek alaposabb vizsgálatot.

A brit egészségügyi minisztérium alá tartozó UK Health Security Agency is megerősítette, hogy vizsgálódik az ügyben, és ellenőrzi, hogy van-e összefüggés a jelentett megbetegedések között.