Katalin hercegné kénytelen kihagyni a Trooping the Color eseményt

A brit királyi család nehéz időszakot él meg, miután mind III. Károly királynál, mind Katalin hercegnénél súlyos rákbetegséget diagnosztizáltak. Katalin hercegné, aki minden évben részt vett a Trooping the Color eseményen, idén először kénytelen távol maradni a hagyományos rendezvénytől.

A Trooping the Color a brit uralkodó hivatalos születésnapi parádéja, amelyet minden évben megrendeznek, és amelyen a királyi család tagjai általában részt vesznek. Az esemény története évszázadokra nyúlik vissza, és 1760 óta minden évben sor kerül rá. Idén azonban Katalin hercegnének, aki a walesi herceg felesége, le kellett mondania a június 8-án, szombaton megrendezésre kerülő díszszemle próbáján való részvételről, hogy a gyógyulására tudjon koncentrálni.

A Palotához közeli források szerint Katalin helyett James Bucknall altábornagy fogja betölteni a felügyelőtiszt szerepét a díszszemle próbáján.

A Trooping the Color rendezvényt minden évben III. Károly király hivatalos születésnapjaként ünneplik, annak ellenére, hogy a király valódi születésnapja november 14-én van. A júniusi esemény az év egyik legnagyobb katonai ceremóniája, amelyen mintegy 1600 katonai felvonuló, 400 zenész és 200 ló vesz részt.