Heves viharok sújtották Dél-Németországot

Heves viharok okoztak jelentős fennakadásokat Dél-Németországban, ahol több lakost helikopterrel kellett biztonságos helyre menekíteni. A dpa hírügynökség hatósági közlései szerint a viharok árvizeket idéztek elő, ami miatt több helyen szükségessé vált a vasúti közlekedés szüneteltetése és útlezárásokat is bevezettek.

A München és az ausztriai Bergenz, valamint a svájci Zürich közötti vasúti közlekedést felfüggesztették, az expresszvonatokat más útvonalra terelték, és az Ulm és Augsburg közötti közutat is le kellett zárni.

A bajorországi Fischach városában a Schmutter folyó átszakította a gátját, ami miatt helikopteres mentést hajtottak végre. Emiatt több körzetben rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a meteorológiai szolgálat szerint a veszély még nem hárult el, további esőzésekre lehet számítani.

Baden-Württenberg tartományban a Rottum folyó kiöntése okozott katasztrofális helyzetet, ahol Reinstetten városában 150 katasztrófamentő egység dolgozik több mint 22 órája, ezt Philipp Bürkle polgármester erősítette meg az MTI-nek.

A cikk korábbi részében említésre került, hogy a jövő héten Magyarországon is várhatóak árhullámok a Dunán és más folyókon.