Ingyenes 5G hálózat használat a Telekomnál nyáron

A Magyar Telekom ügyfelei idén nyáron ismét díjmentesen élvezhetik az 5G hálózat előnyeit, amennyiben rendelkeznek 5G-képes készülékkel és olyan területen tartózkodnak, ahol elérhető a szolgáltatás.

A Magyar Telekom közleménye szerint az ingyenes 5G hálózathoz való hozzáférés szeptember 15-ig érvényes, és a tavalyi évhez hasonlóan idén is minden mobilos ügyfél számára elérhetővé válik. A felhasználóknak csupán egy 5G kompatibilis okostelefonnal kell rendelkezniük, és olyan helyen kell lenniük, ahol a szolgáltató biztosítja a 5G-s lefedettséget.

Az akció hivatalosan június 3-tól kezdődik, azonban már június 1-jén is lehetőség nyílt a Telekom 5G hálózatára való kapcsolódásra, ami automatikusan megtörténik a kompatibilis készülékekkel, függetlenül attól, hogy az előfizetés magában foglalja-e a 5G szolgáltatást.

Az ingyenes 5G szolgáltatás a havi előfizetéses díjcsomaggal rendelkezőknek és a feltöltőkártyás SIM-mel ügyfeleknek egyaránt elérhető. Fontos megjegyezni, hogy bár a hálózathoz való hozzáférés nem jár extra költségekkel, az adatforgalom korlátja nem változik; az ügyfelek továbbra is csak az előfizetési csomagjukban foglalt adatmennyiséget használhatják.