Marian Robinson, Michelle Obama édesanyja elhunyt

86 éves korában elhunyt Marian Robinson, az egykori amerikai first lady, Michelle Obama édesanyja.

Marian Robinson, Michelle Obama édesanyja, békésen távozott az élők sorából szombat reggel – közölte a család egy nyilatkozatban. Az egykori elnök, Barack Obama nyolcéves kormányzása idején Marian Robinson gyakran volt látható a Fehér Házban, ahol főként unokái, Malia és Sasha felügyeletével töltötte idejét.

A család közleményében kiemelték Marian Robinson szeretetét és azt, hogy mennyi ember életét tette szebbé a jelenlétével. Michelle Obama a közösségi médiában emlékezett meg édesanyjáról, mint élete támaszáról, aki mindig ott volt számára, és aki az egész család számára biztos pontot jelentett.

Barack Obama is megosztotta gondolatait, hangsúlyozva, hogy édesanyja élete rendkívüli ajándék volt számukra, és hogy a gyász ellenére is felemeli őket az emléke. Marian Robinson, aki chicagói születésű volt és oda is tért vissza a család a Fehér Ház elhagyása után, Fraser Robinson feleségeként élt, és két gyermekük született, Michelle és Craig. Michelle Obama a Twitteren is megosztotta érzéseit és édesanyja életének fontosságát.

A család közös közleményében említést tettek arról, hogy Marian Robinson egy történelmi pillanatnál is jelen volt. A 2008-as választások éjszakáján, amikor kiderült, hogy Barack hamarosan a világ súlyát fogja viselni, ő ott volt, és fogta a kezét. Fraser Robinson, Marian férje, 1991-ben halt meg a szklerózis multiplexszel folytatott hosszú küzdelem után.

A chicagói O’Hare repülőtéren nemrégiben egy másik esemény is figyelmet kapott, amikor Jae’lynn Chaney, egy plus size influenszer beszorult egy forgóajtóba, és a reptéri személyzet – állítása szerint – nem igyekezett a segítségére. Chaney, aki korábban extra üléseket követelt a túlsúlyos utasok számára a repülőgépeken, a közösségi médiában osztotta meg kellemetlen élményét, amely a repülőtéri akadálymentesítés és támogatás sürgős javításának szükségességét hangsúlyozza.