David Beckham számos új szerződést kötött

David Beckham, a híres volt labdarúgó, számos új szerződést kötött, többek között az AliExpresszel, és a 2024-es Európa-bajnokság egyik fő szponzorának nagykövete lesz.

A The Guardian információi szerint Beckham, aki korábban a Manchester United, a Real Madrid és az angol válogatott játékosaként vált világhírűvé, nemrégiben szerződést kötött a Hugo Boss és a SharkNinja cégekkel, és most az Alibaba kínai technológiai csoport tulajdonában lévő AliExpress online kiskereskedelmi platformmal is megállapodott. Ez a szerződés még a júniusban kezdődő Euro 2024 előtt hatályba lép.

Az AliExpress jelenleg az Euro 2024 egyik fő szponzora, amely eseménysorozat több jelentős sporteseményt, így a párizsi olimpiát és a labdarúgó Európa-bajnokságot is magába foglal. Beckham további megállapodásai között szerepelnek a Tudor órák, Tempur matracok, Nespresso kávégépek, valamint az Unicef szerződései. Emellett a Walkers chips reklámjának is ő lesz az arca.

Hírek szerint Beckham 2022-ben jelentős összeget, körülbelül 200 millió fontot zsebelt be, miután eladta márkáját kezelő üzlet 55 százalékát az amerikai Authentic Brands csoportnak. A partnerség első évében a Beckham-márka bevételei több mint kétszeresére, 34 millió fontról 72,6 millió fontra nőttek, bár az adózás előtti nyereség 23,6 millió fontról 10,8 millió fontra csökkent, elsősorban az adminisztratív költségek növekedése miatt.

David Beckham és felesége, Victoria Beckham, aki saját divatmárkával és szépségápolási vállalkozással rendelkezik, milliókat keresnek márkaszerződésekkel. Victoria Beckham az elmúlt hónapokban a spanyol Mango márkával lépett kapcsolatba.

A Németországban megrendezésre kerülő Euro 2024 tornát más kínai csoportok is támogatják, köztük az elektromos járműveket gyártó BYD és a Vivo elektronikai vállalat.