Céline Dion: A remény hangja

A világhírű énekesnő, Céline Dion, aki a ritka Stiff-person-szindrómával küzd, bátorítást nyújt rajongóinak azzal, hogy tervezi a színpadra való visszatérését.

Céline Dion, a kanadai énekesnő, akit 2022-ben diagnosztizáltak Stiff-person-szindrómával, ami egy ritka idegrendszeri betegség, izommerevséggel és fájdalmas izomgörcsökkel jár, és jelenleg nincs hatékony gyógymódja. Dionnak emiatt le kellett mondania a 2023-as világ körüli turnéját, amely Budapestet is érintette volna, és hosszú időre visszavonult a nyilvánosság elől.

A Grammy-díjátadón azonban meglepetésszerűen feltűnt, amikor átadta az Év albuma díjat Taylor Swiftnek, ezzel jelezve, hogy még mindig a zene világában marad. Áprilisban a Vogue magazinnak adott interjújában beszélt a jelenlegi állapotáról, elmondva, hogy heti öt napot tölt sport-, fizio- és hangterápián, és bár nehéz időszakon ment keresztül, most már pozitívan tekint a jövőbe.

Dion elárulta, hogy minden erejével azon dolgozik, hogy testileg és lelkileg is rendbe jöjjön, és célja, hogy újra láthassa az Eiffel-tornyot, ami szimbolizálja a színpadra való visszatérés vágyát. Bár konkrét időpontot még nem tud mondani, biztos benne, hogy el fog jönni az ideje a visszatérésnek.

A rajongók további örömére, bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, információk szerint Dion már új dalokon is dolgozik, és bár először ezekkel készül meglepni a közönséget, remény van arra is, hogy koncertsorozatot indítson a jövőben.

Shania Twain, a countryból popba átigazolt énekesnő, aki hasonlóan súlyos betegség, a Lyme-kór miatt vesztette el énekhangját, de végül sikeresen tért vissza, inspiráló példaként állhat Dion előtt. Twain több év kihagyás után új lemezzel tért vissza, ami rajongói nagy örömére újra sikert hozott számára.

: "article-1"