Bugyicenzúra három országban

Heves tiltakozások közepette az egyik legnépszerűbb fehérnemű kerül le a boltok polcairól. Oroszországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban olyan ruhadarabot tiltottak be, ami valószínűleg minden nő fiókjában ott rejtőzik.

A csipkebugyit érintő intézkedés nem a prűdségből fakad. A döntéshozók egészségügyi problémákra hivatkoznak, amelyek a csipkés fehérneműk viselőit fenyegetik – állítja a Femina. A júliustól érvényes szabályozás értelmében a három országban nem lesz kapható az a fehérnemű, amely nem tartalmaz legalább 6 százalék pamutot, ennek gyártását és importját is beszüntetik.

A legtöbb csipkebugyi 4 százalék vagy annál kevesebb pamutot tartalmaz, főleg ha nincs bennük bélés. A rendelet ellen sokan tiltakoznak, mivel az egyik legkedveltebb fehérneműtípus válik elérhetetlenné, miközben az egészségügyi aggodalmak valóban megalapozottak.

A szintetikus fehérneműk nem képesek megfelelően felszívni a nedvességet, nem engedik a bőrt és az intim területeket szellőzni, ezáltal ideális feltételeket teremtenek a baktériumok szaporodásához. Azok számára, akik gyakran viselnek ilyen fehérneműket és hajlamosabbak a fertőzésekre, növekedhet a bakteriális és gombás fertőzések, valamint a hólyaghurut kialakulásának kockázata.