"Feldolgozni sohasem lehet" - Baumann Péter családja próbálja elfogadni, hogy felmentették fiuk gyilkosát

Baumann Péter szülei igyekeznek megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy a fiukat megölt támadót felmentették az emberölés vádja alól. Ebben a nehéz időszakban Mátyás Balázs szülei nyújtanak számukra nagy segítséget.

A Blikk beszámolója szerint Baumann Péter gyilkosát kóros elmeállapota miatt mentették fel és kényszer gyógykezelésre ítélték. A tragédia, amely során a szolgálatot teljesítő rendőrt 2023. január 12-én egy őrjöngő gyilkos megkéselte Újbudán, megrendítette az országot. Baumann családja nem kíván nyilatkozni az esetről, inkább elfogadni próbálják a bíróság döntését, és úgy élik a mindennapjaikat, mintha fiuk még mindig velük lenne.

Baumann Jánosné, a megölt rendőr édesanyja az RTL Híradónak elmondta, hogy a mindennapok továbbra is nehézkesek, és a tragédia körülöleli az életüket, amit sosem lehet teljesen feldolgozni. A család számára a legnagyobb támaszt Mátyás Balázs szülei jelentik, akik szintén elveszítették fiukat, amikor ő 21 éves korában, szolgálat közben autóbalesetben hunyt el. Mátyás szülei mindent megtesznek annak érdekében, hogy fiuk emléke életben maradjon: létrehoztak egy alapítványt, amellyel a szolgálat közben meghalt vagy megsérült rendőröket és családjaikat segítik, Újpesten felavatták a Mátyás Balázs teret, és már ötödik alkalommal rendezték meg a Mátyás Balázs emléktornát.

Baumann Jánosné hálásan beszélt arról, hogy Mátyás szülei minden tőlük telhetőt megtesznek a segítségükre, hiszen ők már átélték ezt a fájdalmas folyamatot. Közöttük egy szoros kapcsolat és őszinte barátság alakult ki, amelynek köszönhetően egymást támogatva próbálják túlélni a mindennapokat.

Baumann Pétert azóta posztumusz főhadnaggyá léptették elő, hősi halottá nyilvánították, emléktáblát kapott a XI. kerületben és síremléket a mátészalkai temetőben. A két család szinte minden nap beszél egymással, és a Baumann család is részt vesz az emlékezésben és a közös tevékenységekben.