Átadták az ötödik Páratlan Szülő Díjakat

Az Egyszülős Központ által meghirdetett ötödik Páratlan Szülő Díj pályázat keretében díjazták az egyedülálló szülők elkötelezett és példamutató munkáját.

2024-ben az Egyszülős Központ ötödik alkalommal hirdette meg a Páratlan Szülő Díj pályázatot, amelynek célja az egyedülálló szülők elismerése. A díjakat több kategóriában ítélték oda, többek között Dr. Tóth Emesének, mint Páratlan Anyukájának, Szende Gábornak mint Páratlan Apukájának, Lukácsné dr. Patakvölgyi Piroskának mint Különlegesen Nevelő Páratlan Szülőjének, és Crisan Gittának mint Páratlan Nagyszülőjének. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Pitrolffy-Jamli Tamara kapta meg Páratlan Nagycsaládos Szülőjeként.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője köszöntőjében kiemelte az egyedülálló szülők által nap mint nap végzett csodálatos munkát. Megjegyezte, hogy az egyedülálló szülők száma 341 ezer, a gyerekeiké pedig közel félmillió, és az öt díjazott személy ezt a nagy és erős közösséget képviseli.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára elismerését fejezte ki az Egyszülős Központ iránt, és hangsúlyozta, hogy a kormányzat stratégiai partnerként tekint rájuk. A családtámogatási rendszerben is igyekeznek az egyszülős családokat támogatni.