A Hungária együttes utolsó koncertje

Sok rajongó álma vált valóra a hétvégén, amikor a Hungária együttes tagjai – Fenyő Miklós, Novai Gábor, Dolly és Szikora Róbert – hosszú idő után ismét, és talán utoljára is, együtt léptek színpadra.

A legendás magyar zenekar, amely 29 évvel ezelőtt a Népstadionban adott emlékezetes koncertet 70 ezer néző előtt, most a Puskás Arénában gyűjtötte össze a rajongókat egy utolsó nagyszabású koncertre. A zenekar tagjai a színpadon való közös jelenlétükkel felelevenítették a múltat, és egy felejthetetlen élményt nyújtottak a közönségnek. A koncert hangulatát képekben is megörökítették, amelyeket egy galériában tekinthetnek meg az érdeklődők.

Most vagy soha címmel hirdették a Hungária együttes nagykoncertjét, és azok döntöttek jól, akik a mostára szavaztak, mert oltári bulit csaptak a nyolcvan felé járó sztárok, akiket az eső sem állított meg, ahogyan a nézők is kitartottak, sőt végigtáncolták a több mint két órás rock ’n roll partyt.

A koncert fél órával később kezdődött, mint a meghirdetett nyolc óra, így azok is befutottak, akik botor módon autóval érkeztek. Az Aréna megtelt szinte teljesen, alig lehetett üres széket látni.

Előzenekar nem lévén a kezdésig egy minifilmet vetítettek a közönségnek, amiben a zenekar tagjai az előkészületekről és a 29 évvel ezelőtti népstadionbéli gigakoncertről beszéltek, valamint számos archív felvételt is láthattunk. Flipper Öcsi, Fekete Gyula és Kékes Zoltán is hatalmas ovációt kapott a nézőktől.

A show-t igazából a nézők csinálták meg, olyan lelkesen énekeltek és táncoltak, hogy észre se vették – vagy inkább elegánsan úgy csináltak −, ha Fenyő elfelejtette a szöveget, vagy éppen a ritmusból esett ki valaki.

Az Ébredj fel Rockandrollia című számmal kezdődött a koncert, ami merész húzás volt, de a közönség azonnal vette a lapot. A zenekar minden dalát eljátszotta, egyet kivéve, így a Limbó hintó volt a zárószám, ahol még tűzijátékban is részünk volt.

Az eső ellenére az együttes tagjai ugyanúgy használták a hosszú kifutót, nem bújtak el pár vízcsepp elől. Ha Szikora énekelt, Fenyő zongorázott, ha Fenyő nyomta, akkor Szikora ütötte a dobszerkót. Novai pedig úgy tolta végig a twisteket, hogy „szájában mindig ott volt a rágógumi”.

A koncert alatt nem maradt el a szikragép, a telefonos csillagfény és a füst effekt sem, a Csókkirálynál pedig szexi vörös szájat formázó lufikat kaptak a szerencsések.

A koncert végén, a kevésbé ismert Kasza Bubu című nótával zártak, még akkor is, ha azt énekelték: „nem megyünk haza”. A lámpákat csak felkapcsolták, és sok-sok Fenyőtől kapott isteni áldással a nyakunkban, mi elindultunk haza, már jóval este 11 után.

Alighanem sok lejátszási lista rendeződik át a napokban, erősen „hungáriásra” hangolva. Mert aki ott volt, biztosan nem akarja elengedni ezt. Ahhoz túlságosan is élveztük.