A Huawei új okosórája, a Watch Fit 3

A Huawei legújabb okosórája, a Watch Fit 3, külsőre megszólalásig hasonlít az Apple Watch-ra, ám jelentősen kedvezőbb áron kínál hasonló élményt. Az androidos és iOS felhasználók számára egyaránt elérhető eszközt 10 napos üzemidő jellemzi.

A Huawei továbbra is érzi az amerikai-kínai kereskedelmi háború hatásait, amelynek következtében okostelefonjaikról hiányoznak a Google szolgáltatások. Ennek ellenére a cég viselhető eszközök terén is jelentős termékpalettával rendelkezik, amelynek legújabb tagja a Watch Fit 3, az első négyzet alakú kijelzővel ellátott okosórájuk.

A Watch Fit 3 kialakítása és kezelőszervei az Apple Watch SE-re és Series 9-re emlékeztetnek, de csak egy méretben kapható. Az alumínium-ötvözetből készült, 26 gramm tömegű óra kényelmes viselet a mindennapokban és sportolás közben is. Por- és vízálló kialakítású, így akár 50 méter mély vízben is használható.

Az óra előlapjának közel 80%-át kitöltő AMOLED érintőkijelző magas kontrasztot és széles betekintési szögeket kínál, a napfény sem jelent problémát a leolvashatóság szempontjából. A 1,82 colos képátlójú, 60 Hz-es frissítési sebességű kijelző 408× pixeles felbontással és 347 ppi pixelsűrűséggel büszkélkedhet.

A Huawei Egészség applikáció a Samsung Store-ból és az AppStore-ból tölthető le, a beüzemelés egyszerű. A HarmonyOS 4.2 operációs rendszer korlátozott alkalmazáskínálatot nyújt, de a széles óralap választék kárpótolhatja a felhasználókat. A mikrofon és hangszóró minősége megfelelő, bár a beérkező üzenetekre csak előre definiált válaszokkal lehet reagálni.

A Watch Fit 3 több mint 100 féle mozgásformát támogat, és automatikusan felismer hatot közülük. Az optikai pulzusmérő meglehetősen pontos, a GPS-vevő gyors és stabil pozicionálást biztosít. A 400 mAh-s akkumulátor 7-10 napos üzemidőt ígér, a gyakorlatban tapasztalt 5-6 napos használati idővel.

A Watch Fit 3 ára szíjtól függően 60-70 ezer forint között mozog, ami jelentősen alacsonyabb, mint az Apple Watch SE ára, és kevesebb, mint a nagyobb tudású Huawei Watch GT 4-ért kérhető összeg. A Redmi Watch 4, a Xiaomi Smart Band 8 Pro és a Samsung Galaxy Fit3 is versenyképes alternatívák lehetnek a piacon.

A többi tesztünket itt találja. Ha rendszeresen szeretne értesülni róluk, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.