A világ leggyorsabb drónjának megalkotása

A drónok világában új mérföldkő született, amikor egy YouTube videós és apja megalkották a világ leggyorsabb drónját, amely 480,23 km/órás sebességgel döntötte meg a világrekordot.

A drónok képességei és sebessége mindig is lenyűgözték az embereket, és most egy újabb csúcsot sikerült megdönteni. Luke Maximo Bell, a YouTube-on tevékenykedő videós és apja, Mike Bell, egy saját készítésű modelljükkel érték el a világcsúcsot. A Peregreen 2 névre keresztelt drónjuk 480,23 km/órás sebességgel repült, ezzel pedig a „legnagyobb sebességű egy akkumulátoros, távirányítós (RC) quadcopter” kategóriában állítottak fel új világrekordot.

A dél-afrikai Western Cape régióban hajtották végre a rekordkísérletet, ahol a négyrotoros repülőeszköz teljesítette a bravúrt. A drón vázanyagaként szénszálat használtak, és a szerkezet egyes részeit 3D nyomtatással készítették el. Az építés során azonban nem ment minden zökkenőmentesen, hiszen több akkumulátor és kábel is kiégett a hőfejlesztés miatt. Ennek ellenére a fejlesztőpáros nem adta fel, és az első tesztek során egy gyorsan haladó autóból irányították a kvadrokoptert.

A hivatalos rekordkísérlet előtt három hónappal kezdődtek a komolyabb előkészületek, amikor is a gyorsjáratokat, vagyis gyorsrepüléseket végeztek a drónnal. A cél az volt, hogy elérjék a Guinness-rekordok bizonyítványához szükséges maximális légcsavarsebességet. A Peregreen 2 végül 2024. május 30-án hivatalosan is világrekorder lett a 480,23 km/h sebességgel.

Luke Maximo Bell, aki nemcsak videós, hanem filmrendező és drónpilóta is, Johannesburgból származik, és YouTube-csatornáján 80 600 feliratkozó követi. Összesen 113 videót töltött fel, amelyeket 22 762 637 alkalommal tekintettek meg. A rekorddöntő drónvideóra pedig körülbelül 870 000 kattintás és több mint 20 000 kedvelés érkezett – eddig.

: (Computer Bild)