Vitézy Dávid programbemutatója a Rákoshegyi Közösségi Házban

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Rákoshegyi Közösségi Házban tartott csütörtöki rendezvényen ismertette választási programjának kulcsfontosságú elemeit, hangsúlyozva a kerületi problémákra szabott megoldásokat és bírálva a jelenlegi városvezetést.

A rendezvényen Vitézy Dávid a 101 pontos programjának 12+1 legfontosabb vállalását emelte ki, különös tekintettel a XVII. kerületet érintő kérdésekre, mint például a közlekedés és a repülőtér által okozott problémák. A főpolgármester-jelölt szerint a külső kerületek és az agglomeráció növekedése jelentős kihívást jelent Budapest számára, amelyre a vasúti közlekedés fejlesztése jelenthet megoldást. Vitézy hangsúlyozta, hogy a vasút a legzöldebb közlekedési forma, és kritizálta Karácsony Gergelyt, a jelenlegi főpolgármestert, amiért nem támogatja a vasútfejlesztést és a déli körvasutat.

A kerületi kérdések mellett Vitézy a központi kampánytémákra is kitért, mint például a BKK-rendészet létrehozása vagy a rozsdaövezetekben tervezett bérlakásépítések. A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony az elmúlt öt évben nem oldotta meg a legégetőbb problémákat, és a kampányidőszakban tett lépéseit csupán a választásokhoz köthető erőfeszítéseknek tartja.

Vitézy optimista a változás iránti igényt illetően, és úgy véli, hogy Budapesten többségben vannak azok, akik szeretnének változást, és esélyt lát arra, hogy leváltsa Karácsonyt.

A közönség kérdései során többek között a repülőtér által okozott lég- és zajszennyezés, valamint az alacsonyan szálló gépek által lesodort tetőcserepek problémája is terítékre került. Vitézy hangsúlyozta, hogy a reptér működése állami hatáskör, és a budapesti városvezetésnek nincs befolyása rá, ezért nem tett betarthatatlan ígéreteket.

A kevésbé indulatos kérdések között szóba került a városba behajtó autók korlátozása, amire Vitézy az agglomerációból érkező forgalom kapuzását javasolta megoldásként. Emellett a rákosmentieknek új kutyafuttatókat és menhelybővítéseket is ígért.