Andreas Nilsson búcsúztatása a veszprémi kézilabda-szurkolók körében

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának szurkolói hamarosan búcsút intenek a svéd beálló, Andreas Nilsson számára, aki a szezon végén távozik a klubtól.

A Veszprémi Szurkolói Egyesület a közösségi oldalán keresztül jelezte, hogy egy nagyobb ajándékkal készülnek Nilsson számára. Az ajándékot a Balatonudvariban található Balaton Golf Clubban rendezendő eseményen fogják átadni jövő szombaton.

A klub hivatalosan is megerősítette januárban, hogy Nilsson, aki csapatkapitányként is tevékenykedett, hazatér Svédországba, és a göteborgi Önnered csapatában fogja folytatni a kézilabdázást.

Nilsson 2014-ben csatlakozott a Veszprémhez, és az évek során jelentős sikereket ért el a csapattal. Olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnoki bronzérmes beállóként hatszoros bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, háromszoros SEHA Liga-győztes lett, és kétszer jutott el a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A veszprémi szurkolók nemrégiben Kentin Mahé francia kézilabdázónak is megható búcsúztatást rendeztek, aki szintén elhagyja a klubot. Mahé búcsúztatása egy piknik formájában zajlott a Koloska-völgyben.