Várkonyi Andrea 821 millió forintos osztalékot vett ki a cégéből, Szijjártó felesége is jelentős összeget realizált

Mészáros Lőrinc feleségének, Várkonyi Andreának a reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó cége, a Whitedog Media Kft. kiemelkedően teljesít, és az alapítása óta folyamatosan növekvő osztalékot fizet tulajdonosainak, míg Szijjártó Péter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia is jelentős osztalékot vett ki saját cégéből.

A Whitedog Media Kft. 2020-as megalapítása óta egyre jobb eredményeket ér el, amelyek révén Várkonyi Andrea jelentős osztalékot vehet ki a vállalatból. A 2023-as tevékenység után Várkonyi 821 millió forint osztalékot realizált, míg a kisebbségi tulajdonos, Gergely Judit 273 millió forinttal lett gazdagabb.

A cég minden évben osztalékot fizetett Mészáros Lőrinc feleségének, így az elmúlt több mint három év alatt összesen 1,7 milliárd forinttal növelte vagyonát. A Whitedog jelentős megbízásokat kap Mészáros Lőrinc cégcsoportjától, és egy év alatt megduplázta bevételeit, amelyek 2022-ben elértek 8,9 milliárd forintot. A bevételek növekedésével párhuzamosan az anyagjellegű kiadások is emelkedtek, 2,8 milliárdról 6,9 milliárd forintra, míg a dolgozói költségek 701 millió forintra nőttek.

A vállalat létszáma is bővült, 44 főre emelkedett, akik átlagosan havi bruttó 1,1 millió forintot kerestek, ami közel 100 ezer forintos emelkedést jelent az előző évhez képest. A Whitedog Media Kft. 2022-es tevékenységének eredményeként 1,09 milliárd forint tiszta profitot ért el, amit majdnem teljes egészében, 10 ezer forint levonásával, osztalékként fizettek ki a tulajdonosoknak.

A cég mérlegében két további érdekesség is szerepel: jelentősen nőtt a Whitedog bankszámlájának egyenlege, a korábbi 447 millió forintról év végére 1,6 milliárd forintra, valamint a tartozások is megduplázódtak, 982 millió forintról több mint 2 milliárd forintra nőttek, amelynek nagy részét, 1,5 milliárd forintot, a szállítók felé fennálló kötelezettségek teszik ki. Várkonyi és társa a profitból csupán 10 ezer forintot hagyott a cégben, a többi részt kivették osztalékként. Várkonyiék csinálhatták például a Mészároshoz köthető gigabank, az MBH bevezető reklámkampányát tavaly tavasszal és nyáron.

Szijjártó Péter feleségének, Szijjártó-Nagy Szilviának a honlap és telefonszám nélküli cégéből, az Interior Design Kft.-ből 525 millió forint osztalékot vett ki. A cég 2023-as évről készült jelentése szerint tovább növelte az árbevételét, 1,5 milliárd forintról 1,7 milliárdra, miközben a kiadások is megugrottak, anyagokra és szolgáltatásokra 44 százalékkal többet, 1,1 milliárd forintot kellett kiadniuk. A dolgozói létszám nem változott, hat alkalmazottal a bérek szinten tartása mellett 403 millió forintos tiszta nyereséget termeltek a korábbi 545 millió után. Szijjártó-Nagy Szilvia a nyereséget teljes egészében kivette osztalékként, sőt, az eredménytartalékból is lecsípett egy keveset.

A cég 2019-es indulása óta minden évben jelentős összegeket vett ki Szijjártó felesége a cégből, így bő 4 év alatt összesen 1,6 milliárd forinttal gazdagodott. Mészáros Lőrinc felesége azonban még ennél is ügyesebb volt, hiszen reklámügynöki cégének bő 3 éves működése alatt 1,7 milliárd forinttal gazdagodott Várkonyi Andrea.

Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, az R-Kord Kft. 2023-ban 8,5 milliárd forint nyereséget ért el, ami 162 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A cég 8 milliárd forint osztalékot fizetett ki, amelyből Mészáros Lőrinc is jelentős részesedést kapott. Az R-Kord bevételei csökkentek, azonban a kiadások még nagyobb mértékben estek vissza, így sikerült növelni a profitot. Az R-Kord korábban a MÁV szerint többször kihagyta a vasat a vasbetonból, és más szabálytalanságokat is elkövetett a vasúti fejlesztéseknél.