Hétvégi változások a H8-as és H9-es HÉV közlekedésében

A Budapest Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint karbantartási munkálatok miatt a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV vonalakon pótlóbuszok közlekednek a hétvégén.

A BKK tájékoztatása alapján a H8-as HÉV csak Kerepes és Gödöllő közötti szakaszon jár, míg a H9-es HÉV vonala teljes egészében szünetel. A H8-as HÉV szerelvényei Szilasligetnél és Kerepesnél a Gödöllő irányú peronoknál állnak meg mindkét irányban. Az Örs vezér tere és Kerepes között az utasok a H8-as és a H8E jelzésű pótlóbuszokat vehetik igénybe, míg Kistarcsa, kórház megállóhoz kizárólag a H8-as pótlóbusz áll meg.

Az Örs vezér tere és Cinkota közötti szakaszon a H8A jelzésű pótlóbusz is segíti az utazóközönséget. A H9-es HÉV helyett pedig az Örs vezér tere és Csömör között a H9-es pótlóbuszok szállítják az utasokat. Fontos megjegyezni, hogy a pótlóbuszok nem érintik a Cinkota alsó HÉV-állomást, amely a Cinkota HÉV-állomástól gyalogosan közelíthető meg.

A Cinkota irányába tartó járatok nem állnak meg Árpádföld HÉV-állomásnál sem, azonban az Árpádföld, Dezsőfia utca megállótól rövid sétával elérhető. Az Örs vezér tere felé közlekedő pótlóbuszokról az Állás utcánál átszállva, a Csömör felé haladó pótlóbuszokkal vagy a 31-es busszal is megközelíthető ez a pont.

Az Árpádföld térségéből az Örs vezér tere irányába utazók számára a 31-es autóbusz jelent alternatív közlekedési lehetőséget a hétvége folyamán.