Berhidai frontális baleset: vádat emeltek a kamionsofőr ellen

A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt egy kamionsofőr ellen, aki tavaly májusban súlyos közúti balesetet okozott, melynek következtében egy fiatal lány maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A vádirat szerint a balesetet okozó baranyai kamionsofőr, aki az ötvenes évei végén jár, tavaly május 3-án, esős időben vezetett egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt Királyszentistván felől Berhida felé. Egy jobbra ívelő kanyarban a nedves úton megcsúszott a pótkocsi, ami miatt átsodródott a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan érkező személygépkocsival. Az ütközés következtében a személygépkocsi utasa, egy fiatal lány, csigolyatörést szenvedett, ami maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az ügyészség szerint a kamionsofőr a rosszul megválasztott sebesség miatt okozta a balesetet, és a személygépkocsi vezetője tehetetlen volt az ütközés elkerülése érdekében.

Az ügyészség a balesetet okozó kamionsofőrre felfüggesztett fogházbüntetést javasolt. A vád maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége.