Ingyenes képzések a vállalatok számára

Már csak egy hónapig pályázhatnak a vállalatok arra a támogatásra, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállalóik 50-100 százalékban fizetett képzésben részesüljenek. A rövid, IT és kommunikációs készségek fejlesztésére szakosodott képzések elvégzésével a dolgozók akkreditált mikrotanúsítványt szerezhetnek, amely bértámogatás igénylésére jogosítja őket.

A hagyományos oktatási modellek nem képesek gyorsan alkalmazkodni a változásokhoz, míg a mikrotanúsítványok gyors és célzott képzést nyújtanak a résztvevőknek. A cégek június végéig pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, amely a GINOP támogatási formájában érhető el, és a képzési költségek egy részét vagy akár a teljes összeget is fedezheti.

Több mint a fele visszaigényelhető

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz 3.2.1. támogatás forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A vállalatok összesen 15 milliárd forint értékű képzési támogatásra pályázhatnak, és a támogatás mértéke a cég nagyságától és a képzéseken résztvevő munkavállalók számától függően változik. A képzési költség mellett a kieső munkaórákra is igényelhető bértámogatás.

Megéri elvégezni, mert

A mikrotanúsítványok előnyei közé tartozik a célirányos, korszerű ismeretek átadása, az akkreditált egyetemek által kiállított tanúsítvány, a hallgatói jogviszony, a kreditértékű képzés, valamint a rugalmas képzési forma. A képzések nem kötődnek korábbi felsőfokú tanulmányokhoz, így szélesebb kör számára elérhetőek.

Akkreditált Excel, Java Spring és Python gyorstalpalók otthonról

A Gábor Dénes Egyetem elnöke, Dietz Ferenc szerint a Széchenyi István Egyetemen és a Gábor Dénes Egyetemen is elérhetőek a mikrotanúsítványok, amelyek közül több mint húsz IKT-szakosodású program közül választhatnak a résztvevők. Az online képzések rugalmasan, a résztvevők egyéni időbeosztásához igazodva végezhetők el.

Költség- és időhatékony megoldás

A mikrotanúsítványok hatékonyságát az egyetemi elnök kiemeli, mivel a résztvevők csak az adott témához kapcsolódó ismereteket sajátítják el. A mikrotanúsítványokra nincs jogszabályi előírás, így a szakirányú továbbképzésekkel ellentétben szélesebb kör számára elérhetőek.

Segíti a pályaválasztást

A mikrotanúsítványok segíthetnek a pályaválasztásban és a szakmai előmenetelben. A GDE elnöke szerint a képzések pozitív fogadtatásban részesülnek a rugalmas időbeosztás és a könnyen elsajátítható digitális tananyagok miatt.

A GINOP Plusz támogatás június 30-ig elérhető a vállalkozások számára, amelyeknek bizonyos pályázati kritériumoknak kell megfelelniük, mint például a lezárt üzleti év, a köztartozásmentesség, az önrész rendelkezésre állása, és a legalább három bejelentett munkavállaló.