Újabb magyar pedofilbotrány egy katolikus iskolában

Egy hazai katolikus iskolában történtekről számolt be egy édesanya, aki szerint lánya éveken át volt zaklatás áldozata, de a hatóságok szerint nincs bizonyíték bűncselekményre.

Az interneten megjelent, majd eltávolított videó után a Szemlékek újságírója beszélt az érintett kislány édesanyjával. Az anya szerint lánya éveken át szenvedett a tanár úr illetlen érintéseitől, amelyek már a negyedik osztályban elkezdődtek. A lány többször jelezte az osztályfőnöknek a történteket, de az osztályfőnök nem tudott érdemben lépni az igazgatónőnél.

Az édesanya arról is beszámolt, hogy a lánya több alkalommal is tiltakozott a tanár közeledése ellen, de az eseteket követően a tanár felesége, aki szintén az iskolában tanított, rossz hírét kezdte terjeszteni a kislánynak.

A helyzet csak akkor változott, amikor a helyi plébános, az iskola hittantanára közbelépett. Ezt követően a tanár úr felesége elkezdett mindenfélét terjeszteni a lányról, és a lányt folyamatosan szidta. A tanár úr végül elhagyta az iskolát, de az édesanya szerint a rendőrségi vizsgálat során nem kaptak megfelelő segítséget.

Az édesanya szerint a tanár valószínűleg vonzalmat is érzett a lánya és más lányok iránt, amit egy Facebookkal kapcsolatos incidens is alátámasztott. A rendőrségi vizsgálat során a lányokat igazságügyi szakértő, pszichológus is meghallgatta, de a tanár úr esetében nem történt hasonló vizsgálat. A hatóságok szerint nem történt bűncselekmény, így az eljárást bizonyítékok hiányában megszüntették.

Gyermek bajban? Íme a segélyvonalak:

Krízisben, bajban érintett gyermekeknek:

Kék Vonal Lelkisegély-vonala: 116-111, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal 24 éves korig.

Krízisben, bajban lévő gyermekért érzett aggodalom esetén:

Segélyvonal az Eltűnt és Bántalmazott Gyermekekért: 116-000, bármely hálózatból 24 órában elérhető, ingyenes, anonim telefonvonal aggódó felnőtteknek.