Új rendőrségi módszer a szabálytalan autósok ellen

A rendőrség egy friss stratégiát alkalmaz a gyalogátkelőhelyeknél nem megfelelően közlekedő sofőrök kiszűrésére, amely során egy gyalogost kérnek fel a zebrán való oda-vissza sétálásra, miközben távolról megfigyelik az autósok reakcióit.

A vezess.hu beszámolója szerint a rendőrök egy gyalogost arra kértek, hogy sétáljon oda-vissza egy zebrán, miközben ők távolabbról figyelik az eseményeket. Azok az autósok, akik nem adtak elsőbbséget a gyalogosnak, megállításra és büntetésre kerültek. Ez az akció egy hazai Spar üzlet mellett zajlott hosszú órákon keresztül.

Nemrégiben hasonló eset történt, annak ellenére, hogy a vezess.hu információi szerint az ORFK vezetése korábban utasítást adott az ilyen jellegű akciók felfüggesztésére. Az újabb esetről a portál egyik olvasója számolt be.

Több kommentelő is megerősítette, hogy ez a módszer nem csak Székesfehérváron, hanem az ország több településén is alkalmazásra kerül.

A rendőrség kiemeli, hogy a büntetés elkerülésének legegyszerűbb módja a KRESZ szabályainak betartása, ideértve a zebránál történő időbeni lassítást és a gyalogosok átengedését. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy kézben tartott telefonnal vezetni szintén tilos és balesetveszélyes, amiért büntetés jár.