Szolnoki csalónő 200 áldozatot károsított meg

A gyulai rendőrök szerdán elfogtak egy szolnoki nőt, aki hamis online hirdetésekkel közel kétszáz embert csapott be, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

A 24 éves szolnoki nő ruhákat, cipőket, hosztesz- és szexuális szolgáltatást hirdetett az interneten. A hirdetésekben szereplő tárgyakat és szolgáltatásokat nem szándékozott valójában eladni, az árakat azonban előre elkérte a vásárlóktól. Csak keveseknek küldött valamit a befizetett összegért cserébe.

Egyes esetekben a nő a saját ruháit és cipőit fényképezte le, máskor az internetről töltött le képeket, és ezeket használta fel a hamis hirdetésekhez. Szexuális szolgáltatást is kínált egy erre létrehozott weboldalon, ahol néhány jelentkező valóban kapott szolgáltatást, de a legtöbben semmit sem kaptak a pénzükért.

Volt olyan áldozat is, aki hosztesznek hívta meg a nőt egy legénybúcsúra, és előre utalt neki 25 ezer forintot, de a rendezvényen hiába várták.

A csalónő a bűncselekményekhez a fiútestvére bankszámláját használta, és magánál tartotta a hozzá tartozó bankkártyát is. A testvér állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy a nővére a számlát csalásokhoz használja. A Gyulai Rendőrkapitányság a nőt csalás, a férfit pedig pénzmosás bűntettével gyanúsítja, és jelenleg is vizsgálják, hogy pontosan hány embert károsítottak meg.

A nő azt állította a rendőröknek, hogy „az idén már nem adott fel hirdetést, mert be akarta fejezni a bűnös üzletelést”. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2024. május 29-én, Szolnokon fogták el a nőt és az öccsét, mert a gyanú szerint 2022-ben és 2023-ban több mint kétszáz embert csaphattak be.