Szilvásváradon rendezték meg Európa egyik legjelentősebb kutyakiállítását

Szilvásvárad adott otthont Európa egyik legfontosabb kutyakiállításának, ahol Korózs Gábor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) elnöke is részt vett, és Az Én Kutyám interjújában beszélt a rendezvény apropójáról és a nemzetközi kuvaszkiállítás sikeréről.

A MEOESZ elnöke, Korózs Gábor az interjúban elmondta, hogy a kiállítás a szeretett testvérbátyja, Korózs András emlékére jött létre, aki korábban 16 évig töltötte be az elnöki pozíciót, és másfél évvel ezelőtt hunyt el. A rendezvényt 2001 óta minden évben megrendezik, és eredetileg a lipicai lovak tiszteletére is szolgált, mivel a lóistállók mellett mindig jelen voltak a kutyák is. A kiállítás helyszínéül Szilvásváradot választották, ahol a lipicai ló és annak európaisága, valamint Magyarországhoz való kötődése is fontos szerepet kapott. Korózs Gábor és testvére, András tizenkét alkalommal közösen szervezték meg az eseményt, de a tizenharmadik alkalommal már csak Gábor volt jelen.

A kiállítás mára egy háromnapos rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelyet vadász- és sportrendezvények is kiegészítenek. A három nap alatt több mint 4000 szakmai bírálatot végeznek el, és bár hiányoznak az orosz és ukrán kutyák, a rendezvény még mindig Európa öt legfontosabb nemzetközi kiállítása közé tartozik. A résztvevők fele külföldi, különösen magas a skandináv régióból érkező kiállítók száma, akik gyakran hosszabb vakációra érkeznek, ezáltal jelentős idegenforgalmi bevételt és ismertséget hozva a régiónak.