Komoly szigorítások a Roland Garroson a szurkolók viselkedése miatt

A francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson a szurkolók viselkedése miatt szükségessé váltak komoly szigorítások. A nézők részrehajlása és elfogadhatatlan magatartása több incidenshez is vezetett, ami következményekkel járt a verseny szervezői részéről.

A Roland Garros főtáblájának meccsei múlt vasárnap óta zajlanak, és az eseményeket heves esőzések is nehezítik. A francia szurkolók azonban nem tartózkodnak a hangos biztatástól, ami több játékos panaszát is kiváltotta. David Goffin és Iga Swiatek mérkőzései során különösen elfogadhatatlan viselkedést tapasztaltak a nézők részéről. Goffin esetében a közönség kifütyülte és zaklatta őt, míg Swiatek mérkőzése során a nézők hangoskodása zavarta meg.

Goffin a mérkőzés után kifejtette, hogy a tisztelet hiányzik a nézőkből, és a tenisz egyre inkább hasonlít a futballhoz, ahol füstbombák és verekedések is előfordulnak. Pavel Kotov szintén szembesült a közönség ellenszenvével, amikor Stan Wawrinkával játszott, és a nézők minden labdamenetnél fütyülték őt.

A szurkolók viselkedése miatt Amélie Mauresmo, a Roland Garros versenyigazgatója bejelentette az alkoholfogyasztás betiltását a lelátókon, valamint a beléptetés és a biztonsági szabályok szigorítását. A lelátókon kívül azonban továbbra is megengedett az alkoholfogyasztás, ahol egy korsó sör ára 10 euró, plusz a pohárért további két euró, amit a nap végén vissza lehet váltani.

Mauresmo hangsúlyozta, hogy bár örülnek a jó hangulatnak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szurkolók tiszteletben tartsák a sportolókat és a játékot. A Roland Garros döntője jövő vasárnap kerül megrendezésre, és a magyar teniszezők közül már senki sem maradt versenyben egyéniben.