Sebestyén Balázs 147 milliós osztalékot vett ki a cégéből

Sebestyén Balázs két céget birtokol, a Dharmacsakra Kft.-t és a Phova Kft.-t, melyek közül csak az utóbbi aktív, az előbbi tavaly nem termelt árbevételt. A Phova Kft. 2023-ban 460 millió forintos árbevételt ért el, ami kisebb a tavalyelőtti félmilliárdos árbevételnél, és a cég 150 millió forintos adózott eredménnyel zárt, szemben a két évvel ezelőtti 176 millió forinttal. A tavalyi évhez hasonlóan, Sebestyén Balázs az alapítói határozat alapján 147 millió forint osztalékot vett ki a cégéből.

A rádiós és televíziós műsorvezető így is elégedett lehet cége tavalyi teljesítményével, hiszen majdnem az egész profitot, 147 millió forintot osztalékban ki is fizette. Az Opten adatbázisából kiderül, hogy Sebestyénnek jelenleg két cége van, a Dharmacsakra Kft., és a Phova Kft – ám ezek közül előbbi nem generált bevételt az előző évben, így gyakorlatilag csak az egyik működik.

Nagy Ferótól, Gáspár Lacitól és Kovács Ákostól eltérően Sebestyén Balázsék az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is fizettek ki osztalékot. Nem is akármennyit, a profit szinte egészét, 147 millió forintot kifizetése mellett döntöttek.

(Borítókép: Sebestyén Balázs 2024. január 8-án a Rádió 1 reggeli műsorban. Fotó: Papajcsik Péter / Index)