Októberben térhetünk vissza a felújított Silent Hillbe

A jövő heti EP-választás mellett a videójátékos világ is izgalmas események elé néz, hiszen jövő pénteken kezdetét veszi a Summer Game Fest nyitóceremóniája. A Sony nemrégiben tartott bemutatóján bejelentették, hogy az újragondolt Silent Hill 2 október 8-án fog megjelenni.

A Sony a State of Play keretében tartott bemutatóján többek között a Concord című játékot is bemutatta, amely egy 5v5-ös többjátékos lövöldének ígérkezik, és június 6-án indul az előrendelése. A fejlesztők szerint a játékot alaposan csiszolták, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa.

A bemutatón szó esett a Ghost of Tsushima és a God of War Ragnarök PC-re történő megjelenéséről is, valamint bejelentettek egy új Dynasty Warriors játékot, Origins címmel. Emellett bemutatták az Infinity Nikki nyílt világú öltöztetős kalandjátékot és a Ballad of Antarát, amely egy soulslike játék, de egyedi dizájnelemekkel tűnik ki.

A PSVR 2-re érkező játékok közül a Skydance's Behemoth és az Alien Rogue Incursion került bemutatásra. A Marvel Rivals, amely egy Overwatch-klónnak tűnik, zárt bétát kap a PlayStation platformon.

A bemutatón felhívta a figyelmet a Where Winds Meet, amely egy nyílt világú játék, és a vu-hszia irodalmi műfajból merít inspirációt. A rajongók örömére az Until Dawn újragondolt változata is bemutatkozott, amely új jeleneteket is tartalmazhat. A Path of Exile 2-ről kiderült, hogy osztott képernyőn is játszható lesz, és platformok közötti átjárás is lehetséges.

A Silent Hill 2 újragondolását a lengyel Bloober Team fejleszti az Unreal Engine 5 grafikus motorral, és bár az előző előzeteshez képest javult a grafika, még mindig vannak aggodalmak a megjelenés kapcsán. Azonban a megjelenési dátumot, október 8-át, már hivatalosan is megerősítették.

A bemutató végén a Monster Hunter Wilds első előzetesét és az új Astro Bot-játékot, amely az Astro's Playroom utódja, is megtekinthettük. Az Astro Bot-játék PS-es utalásokkal és easter eggekkel teli, és ígéretes platformernek tűnik.