Mirella, a megkéselt bőnyi lány mégis visszatér korábbi iskolájába

A Blikk információi szerint Mirella, akit osztálytársa megkéselt a bőnyi iskolában, megváltoztatta korábbi döntését és mégis visszatér az intézménybe.

A hatodikos diáklányt, Mirellát április végén egy osztálytársa szívtájékon szúrta meg, az első óra után. A támadás során a támadó egy 25 centiméteres pengehosszúságú konyhakést használt, amit otthonról hozott magával és elrejtett. Az eset után Mirellát életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította a győri kórházba, ahol a lány tüdejét átszúrta a kés, és sok vért vesztett. Szerencséjére a helikopterben volt vér, ami életben tartotta.

A támadó kislányról kiderült, hogy listát készített osztálytársairól, ahol piros jelöléssel látta el azok nevét, akiket meg akart ölni, míg zölddel azokét, akiket nem. A rendőrség lefoglalta a kést és a listát. A bíróság pár nappal ezelőtt három hónappal meghosszabbította a bűncselekménnyel gyanúsított letartóztatását, amit javítóintézetben kell letöltenie, azóta újabb négy hónappal meghosszabbították.

Mirella édesapja, Horváth József a Blikknek elmondta, hogy lánya már túl van a rendőrségi kihallgatáson, ahol részletesen beszámolt a történtekről. Az események lelkileg megviselték, de pszichológus segítségével próbálnak túllendülni a traumán. Fizikailag Mirella már jól van, a varratokat kiszedték, és a röntgenfelvétel is jó lett, de mentálisan még érződik rajta a megrázkódtatás.

A lány az eset óta már járt az iskolában, ahol beszélgetett a tanárnőjével és az igazgatóval is. Az iskolatársak és a tanárok támogatása hatására Mirella úgy döntött, hogy visszatér az intézménybe. Az édesapja szerint már más iskolákat is néztek, de végül nem lesz rájuk szükség. Mirella legkésőbb szeptembertől, de akár már a következő héten is visszatérhet az iskolába.