Kylian Mbappé távozik a Paris Saint-Germain csapatától

A Paris Saint-Germain francia labdarúgócsapatának legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé bejelentette, hogy a 2023–2024-es szezon után elhagyja a klubot. A 25 éves, 77-szeres válogatott támadó jövőbeli célállomásaként Olaszországot jelölte meg, különös tekintettel az AC Milan csapatára.

Kylian Mbappé, aki hét évig erősítette a Paris Saint-Germain csapatát, május elején jelentette be, hogy a következő idény lesz számára az utolsó a klub színeiben. A világsajtó azóta találgatja, hogy a lejáró szerződésű klasszis hol folytatja pályafutását, miközben Mbappé több médiumnak is adott interjút, köztük a Sky Sports Italiának. A támadó gyermekkori rajongását az AC Milan iránt nem titkolta, és kifejtette, hogy ha Olaszországba igazol, akkor az AC Milan csapatában szeretne játszani.

A játékos a CNN-nek adott interjújában beszélt a Real Madridhoz kapcsolódó pletykákról is, de kijelentette, hogy nem fog szurkolni egyik csapatnak sem a Real Madrid és a Borussia Dortmund közötti Bajnokok Ligája-döntőben. Ehelyett, mint a futball szerelmese, minden meccset megtekint, amikor csak lehetősége van rá, legyen az bármelyik ország bajnoksága.

Mbappé szerződésének hivatalos bejelentése a Bajnokok Ligája-döntő után várható, és bár a játékos Olaszországot említette, a sajtóban továbbra is a Real Madrid a legesélyesebb úti célként emlegetett.